Ljetni dani u našem vrtiću

Ljeto u vrtiću može i treba biti veselo, zanimljivo a opet bezbrižno, opuštajuće i ugodno, i za djecu i za roditelje. U našem vrtiću vrata za mališane su otvorena čitavo ljeto.

 

Dok dio djece uživa svoj ljetni odmor na moru, na selu ili u obiteljskom okruženju i sl., djece u vrtiću uživaju u mnoštvu zanimljivih aktivnosti koje svakodnevno pripremaju odgojiteljice i koje su idealne za tople ljetne dane.

Upravo su takvi dani i potaknuli odgojiteljice da “presele sobu” na terasu i omoguće djeci u prijepodnevnim satima boravak i igru na zraku.

 

ljeto min

 Velik broj djece, kao i naših djelatnika, na zasluženom je godišnjem odmoru, pa nas je znatno manji broj od uobičajenog. Iz ovog razloga neizbježno je spajanje grupa, izmjenjivanje odgojitelja i korištenje prostora koji nisu nužno oni u kojima vaše dijete boravi tijekom ostatka pedagoške godine.

 

2 minProučavamo bilje: lavanda, ružmarin…

 

Nastojimo učiniti sve kako bismo ovaj period učinili što ugodnijim i izbjegli potencijalne teškoće, a u tome nam je neophodna i vaša pomoć. Zato vas podsjećamo da se nastojite pridržavati naših ljetnih pravila i uputa, koja većinom proizlaze iz kućnog reda naše ustanove (dostupan na ulazima u objekte i web stranici vrtića):

- Molimo vas da djecu u vrtić dovodite najkasnije do 8 i 30 sati, radi lakše organizacije aktivnosti, ranijeg i duljeg boravka na zraku, kao i pripreme obroka. 

- Molimo vas da dijete prije dolaska u vrtić namažete zaštitnom kremom protiv UV zračenja i ponesete kapu ili šeširić koji će ga štititi od sunca. 

- Kod dolaska u vrtić i odlaska kući, molimo vas da se obavezno javite odgojiteljici, jer će odgojiteljica vrlo jednostavno upoznati i zapamtiti vaše dijete (ako ga već ne poznaje od ranije), ali vas možda neće upamtiti odmah. Isto tako vas molimo, prilikom dolaska po dijete, da dijete ne odvodite s dvorišta bez da se osobno javite odgojitelju.

- Molimo vas da dijete ni u kojem slučaju ne šaljete samo od ulaznih vrata vrtića u sobu (jer se može dogoditi da su ostala djeca možda već vani ili je prostor promijenjen zbog neke nove aktivnosti, pa bi se dijete moglo osjetiti samo, nesigurno, obeshrabreno i izgubljeno, što nikako ne želimo).

- Ako po dijete u vrtić dolazi netko drugi, nastojite da to budu osobe koje ste naveli u suglasnostima potpisanima na početku pedagoške godine i to svakako najavite prilikom ostavljanja djeteta u vrtiću (u jutarnjim satima, prisutnom odgojitelju).

- I tijekom ljeta, kao i  u ostatku pedagoške godine, vrijedi pravilo da po djecu u vrtić ne mogu dolaziti osobe mlađe od 18 godina, pa vas molimo da to poštujete.

- Molimo vas da se dijete presvlači u garderobi sobe u kojoj trenutno boravi, a njegov ruksak svakako označite tako da mu nalijepite ime, kako bi odgojiteljima, u slučaju potrebe, bilo lakše pronaći djetetove stvari (ili i neki simbol koji će i vaše dijete lako prepoznati, jer ih nastojimo ojačati u osamostaljivanju u svakoj životnoj prilici).

- Kada odlazite na godišnji odmor, molimo vas da uzmete sve stvari vašega djeteta, kako se do rujna ne bi nesretno izgubile.

3 minBeremo plodove u našem malom vrtu

 

Molimo vas, čitajte naše obavijesti, kako biste, za dobrobit vaše i naše djece, u svakom trenutku bili adekvatno informirani.

 Želimo vam veselo i ugodno ljeto!